Следвайте Гласове в Искам да ви поздравя за разработените приоритети. Те

...
Следвайте Гласове в Искам да ви поздравя за разработените приоритети. Те
Коментари Харесай

Румен Радев към бизнеса: Вие имате основна роля за справянето с инфлацията и спекулата

Следвайте " Гласове " в 
Искам да ви поздравя за създадените цели. Те в огромна степен съответстват със устрема на Президентството. Виждаме един блян България да бъде по-отворена, с цел да се даде един подтик към развиването на страната. Стремежът на служебното държавно управление е страната ни да не остава в периферията на Европа. Това съобщи президентът Румен Радев преди срещата си с представители на Асоциацията на организациите на българските работодатели, съобщи Novini.bg.

По отношение на участието ни в еврозоната, президентът акцентира, че се стремим да наваксаме забавянето и да се оправим с инфлацията. По думите му бизнесът има съществена роля за оправянето с инфлацията. „ Трябва да се дадат механизми и модели, които да не доведат до намаление на виталния стандарт на българите “, сподели той.
„ Трябва да се мисли освен за ПВУ, би трябвало да се вземат бързи и съответни решения, за това по какъв начин да бъдат разпределени вярно европейските средства. Трябва да се мисли по-всеобхватно и стратегически “, прикани Румен Радев.
„ По отношение на свързаността, България не употребява пълноценно своето стратегическо състояние. България би трябвало да се отвори към света и да се възползва от своето географско състояние “, счита президентът. Той добави, че това е било коментирано по време на срещата му с президентът на Турция Реджеп Ердоган.

 

 
„ Сред най-важните цели са приемането ни в еврозоната. Има подготвеност за присъединението ни. Малко сме разочаровани от оповестеното от Министерство на финансите, че няма да се присъединим на 1 януари. По отношението на приемането ни в Шенген непрекъснато ни се натяква, че в България върховенството на правото не е на нужното равнище, че корупцията не се бори съществени и задълбочено “, съобщи ръководителят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов.
Той изрази недоволството си от бездействието на две институции в България – Агенцията за защита на конкуренцията и Агенция за отбрана на потребителите по отношение на инфлацията. По думите му те не са задоволително дейни и не си правят работата. „ Не виждаме никакво придвижване във връзка с разпоредбите, по които са основани. Затова призоваваме да се стартират изследвания дали няма картелни съглашения “.
“Диалогът, който имаме със служебния кабинет е доста добър. Резултатите са на разположение - българската стопанска система се развива добре, при инфлация под 17%, растежът на заплатите е 18% и е най-голям в Европейски Съюз. Няма безработица. За това спомогна структурата на българската стопанска система и конкурентните цени на електрическата енергия ", разгласи ръководителят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев. Той акцентира, че несигурността е световна.
„ Затова бяха подхванати ограничения за компенсиране на бизнеса поради високите цени на тока. Тези ограничения, обаче са единствено за първите три месеца на годината. За второто тримесечие имаме неустановеност за бизнеса “, уточни Велев.
 


Източник: epicenter.bg
 
 
 
27 Фев 202316225 Фев 2023236825 Фев 202326724 Фев 2023142323 Фев 202374423 Фев 2023886КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 2023135207 Фев 2023179526 Фев 2023654718 Фев 20231354
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР